Sklerosering giver dig smukke ben

Sklerosering giver dig smukke ben

Karsprængninger kan ødelægge din sommer

Det er sommer og det er tid til at trække i shorts og nederdele, men det er ikke alle der føler sig trygge ved at smide de lange bukser. Karsprængninger og fremtrædende blodkar er særligt tydeligt hos ældre, og det er især ældre kvinder, der er ramt. Læs mere om det her: Københavns bedste klinik til Sklerosering / behandling af karsprængninger

Hvad er karsprængninger og fremtrædende blodkar? 

Under din hud ligger der en masse små blodkar, af forskellige årsager, kan de nogle gange blive synlige og ses som blåviolette årer eller plamager på benene. De kan også lave ujævnheder i huden, der fremstår som udbulninger. De kan være arvelige, men kan også komme af overvægt, graviditeter og stående arbejde. 

Hvorfor sklerosering?

For nogle betyder varme somre varme ben og svedeture, de fleste er utilfredse med deres fremtoning og det er noget man ofte vil være foruden, så derfor ender man med at skjule dem bag lange bukser.

Men heldigvis er der en kur, og den hedder sklerosering! I al sin enkelthed går det ud på at man, med en meget fin nål, sprøjter et stof ind i de ramte blodkar, stoffet irriterer så blodkarene, der hæver, og i løbet af 2-4 uger, er karsprængningerne væk, kroppens blodsystem har nedbrudt karsprængningerne og de fremtrædende blodkar. Selve behandlingen er kortvarig, det tager omkring tredive minutter, alt efter hvor mange karsprængninger og fremtrædende blodkar der skal fjernes.

Hvor mange behandlinger?

Det er ofte nok med bare een behandling, men nogle gange skal der måske to eller tre behandlinger til. Det kommer helt an på omfanget af dit problem. Det er ikke en smertefuld behandling, men der kan forekomme en let svien.

Er jeg så fri af karsprængninger og fremtrædende blodkar resten af mine dage?

Nej, desværre ikke. Gennem hele livet kan der danne sig nye karsprængninger og fremtrædende blodkar, det kommer an på forskellige faktorer som alder, din kropsbygning og livstil. Sygdomme kan også øge riskoen for nye karsprængninger og nye fremtrædende blodkar.

Hvad skal jeg så gøre?

Du skal, for at sikre det bedste resultat, holde dig fra bestemte præparater, dem vil specialisten oplyse dig om, det kan eksempelvis være smertestillende gigtmedicin og fiskeolietabletter. Efter behandlingen vil det være en god ide at gå med støttestrømper i 4-7 dage, og lige efter behandling, anbefales det at gå en rask tur på cirka 30 minutter. Det anbefales at du gør det dagligt i en periode. Du bør ikke tage karbad og gå i svømmehallen i en uge, på grund af risikoen for infektioner. Efter 2-4 måneder er benene flotte og glatte! 

 

4 Comments on “Sklerosering giver dig smukke ben

  1. Godt gået Oaksdale.dk Jeg gad godt lige tilmelde mig nyhedsbrev, men har i ikke fået det endnu?
    De kærligste hilsner, Nora Q.

  2. Heja, Oaksdale.dk
    Kan man sende indhold til jer som i kan skrive om?
    På forhånd tak, Christian

  3. Heja Oaksdale.dk Det er så dejligt at se at der andre der også er totalt vilde med det her ;-P Venlig hilsen. Sara

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*