Høvding er det sikre valg af cykelhjelm

Høvding er det sikre valg af cykelhjelm

Det er fantastisk at kunne cykle på arbejde og at kunne cykle rundt på ture i byen. Du får masser af frisk luft og motion, samtidig med at du sparer penge til benzin eller offentlig transport. Men hører du til den del af befolkningen, der bor eller arbejder i en af Danmarks større byer, har du sikkert allerede erfaret, at der godt kan være gang i den, når man cykler ned ad H.C. Andersens Boulevard en tidlig mandag morgen.

Ikke alle byens indbyggere har været lige gode til at komme op ad sengen og ud ad døren i god tid, og de træder derfor måske lidt ekstra hårdt i pedalerne eller på speederen. Andre har travlt med at lytte til radioavisen eller at snakke med veninden, og kører derfor lidt mindre opmærksomt i trafikken, end de egentlig burde.

 

På med hjelmen

Selvom du stadig skal passe på og være opmærksom, når du har en cykelhjelm på, er det helt klart rart at vide, at hovedet er beskyttet, hvis uheldet skulle være ude, når du cykler rundt.

Vi er efterhånden mange, der er gode til at få sat en cykelhjelm på hovedet. Og de seneste par år er der endda kommet nye opfindelser på markedet, der gør det enddnu mere attraktivt og effektivt at køre med cykjelhjelm.

Cykelhjelmen Høvding er et eksempel på, hvordan der er blevet skabt innovation inden for området af cykelhjelme. 

 

Hvad er Høvding?

Høvding er en oppostelig cykelhjelm – en airbag-hjelm. I tilfælde af en ulykke oppustes airbaggen, så den beskytter dit hoved. D

Den er formet som en krave, som du tager på rundt om halsen. Derfor går den også under navnet den usynlig cykelhjelm”. Selve kraven er den synlige del af hjelmen. Coveret eller det man også kunne kalde skallen på kraven er fremstillet i et slidstærkt, vandafvisende og smudsafvisende stof lavet af nylon. Derfor går det ikke i stykker, hvis det f.eks. kommer i kontakt med jorden, og du kan også tage coveret af og vaske det eller skifte det ud med et andet cover, så det passer til dit overtøj.

Verdens måske sikreste hjelm til cyklister

Ifølge en undersøgelse er Høvding 3-cykelhjelmen i nogle situationen verdens mest sikre hovedbeskyttelse. Ifølge Høvdings egen hjemmeside beskytter deres airbag-teknologi op til 8 gange bedre end de traditionelle cykelhjelme gør. Teknologien virker på den måde, at Høvding registrerer cyklisternes bevægelser 200 gange i sekundet. Skulle det ske, at der sker en ulykke, oppuster airbaggen i kraven sig på 0,1 sekund. På den måde bliver cyklistens nakke effektivt fikseret og hovedet er beskyttet modd skade.

Dog skal du have for øje, at Høvding er baseret på aflæsning af uregelmæssigheder i dit eget bevægelsesmønster. Skulle der falde noget ned fra himlen, som rammer dig i hoevdet, kan Høvding altså ikke registrere dette, og i sådan et tilfælde – der dog heldigvis ikke sker særlig tit – vil du altså kun være beskyttet med en tradition hjelm.

 

Hvis du vil læse mere, kan du gå til Høvdings egen hjemmeside eller eksempelvis en side såsom hovding-cykelhjelm.dk

7 Comments on “Høvding er det sikre valg af cykelhjelm

  1. kære Nu har jeg ikke været læser her særlig længe, men det er nogle meget velskrevne artikler. 😉
    Venligste hilsner fra

  2. Oaksdale.dk – Konge artikel, Så kom der noget der havde min interresse!
    Kærligst. Milas F.

  3. Oaksdale.dk Hej med jer,, Jeg sad og læste omkring det her på en anden side, men fik lige det sidste med her!
    Venligste hilsner fra. Merle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*