Overvejer du at få bleget dine tænder?

Overvejer du at få bleget dine tænder?

Er du træt af gulige eller misfarvede tænder, og har du overvejet at få bleget tænder? Hvis, så er det måske relevant for dig at læse med her! 

Hvorfor tænder bliver gulige eller misfarvede

Der er flere årsager til, at tænder kan blive misfarvede og gule over tid. Misfarvningerne kan variere i farven afhængigt af, hvad den grundlæggende årsag for misfarvningen er. Mørke eller sorte misfarvninger kan opstå på grund af rygning, kaffe og te, og kan oftest fjernes ved tandrensninger. 

Andre typer af misfarvninger, som er trængt ind i emaljen, kan ikke fjernes ved tandrensninger og kræver derfor en tandblegning for fjernelse. I gennem livet udsættes ens tænder for mad og drikkevarer der indholder forskellige farvestoffer, som med tiden optages i tænderne. Derfor er det helt normalt at tænderne med tiden bliver mere gule at se på. 

Tandblegning hos Tandlægerne ved Storkespringvandet

Hvis du drømmer om et flottere smil, så kan en effektiv og sikker tandblegning hos Tandlægerne ved Storkespringvandet være en perfekt måde for dig at opnå et hvidere og smukkere smil

Intern og ekstern blegning

Tandlægerne ved Storkespringvandet udfører tandblegninger med stor succes, og tilbyder tandblegning ved intern eller ekstern blegning. Ekstern blegning foregår ved at blegemidlet placeres på dine tænders yderside. Dermed bleges dine tænder udefra og ind.

Ekstern blegning kan benyttes på alle typer af tænder, og man kan ved hjælp af denne metode blege hele tandsættet, og således opnå et smukt og blændende smil. Intern blegning udføres kun på rodbehandlede tænder, da man placerer blegemidlet inde i tanden, hvorved dine tænder bleges indefra og ud.

Denne behandling omfatter typisk en blegning af en enkelt tand, som er misfarvet pågrund af dannelsen af affaldsprodukter inde i tanden.

Hvor længe holder blegningen? 

De fleste patienter ønsker selvfølgelig at vide, hvor længe deres blegningresultat holder. Dette er dog udfordrende at svare på, fordi holdbarheden af blegningsresultatet typisk afhængiger af din livsstil, og er derfor forskellig fra person til person.

Er du for eksempel storryger eller drikker meget rødvin, må du forvente at holdbarheden er kortere. Generelt estimeres det at en tandblegning holder et sted i mellem 2 og 4 år.

Medvidere er det relevant at understrege, at tænder som er blevet bleget, ikke har en tendens til at hurtigere misfarvede end ikke-blegede tænder, ligesom nogle patienter måske har et indtryk af. Succesraten med tandblegning er faktisk imponerende, idet 95% af de patienter, som har fået en tandblegende behandling, er tilfredse med deres resultat. 

Du kan i forbindelse med din blegning af tænderne overveje om invisalign er noget for dig. Invisalign er tandretning med usynlig bøjle, som gør at du får helt lige tænder uden folk kan se du har bøjle på.

5 Comments on “Overvejer du at få bleget dine tænder?

  1. Oaksdale.dk Konge artikel, Jeg undrer mig lidt over titlen ‘Overvejer du at få bleget dine tænder?’, men ellers god læsning! Med venlig hilsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*